czwartek, 9 czerwca 2016

Kurczak z warzywami w zielonym pesto

Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1 średni bakłażan
- garść pomidorków koktajlowych
- 1 średnia cukinia
- oliwa
- sól i pieprz
- curry
- kilka łyżek zielonego pesto, może być z tego przepisu

Sposób przygotowania:
1. Bakłażana płuczemy, kroimy w kostkę, solimy i odkładamy na kilka minut, aż puści sok.
2. Kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i curry.
3. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy kurczaka, następnie dodajemy odsączonego bakłażana, pokrojoną cukinię i smażymy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy połówki pomidorków koktajlowych, łączymy z pesto, przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem. Podajemy na ciepło.
Inspiracja:nie-umiem-gotowac

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi