środa, 10 grudnia 2014

Kokosowa kasza jaglana z dynią i szpinakiem

Składniki:
- 1 duża puszka mleka kokosowego
- 1 op. mrożonego rozdrobnionego szpianaku
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- kawałek dyni
- 1 łyżeczka curry
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól i pieprz
- oliwa

Sposób przygotowania:
1. Kaszę gotujemy w 1,5 szklance osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy zmiażdżony czosnek, następnie dodajemy rozmrożony szpinak, wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy do smaku curry, gałką, solą i pieprzem, smażymy, aż masa lekko zgęstnieje.
2. Dynię kroimy w kostkę, mieszamy z łyżką oliwy i układamy na blaszkę z folią aluminiową, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż zmięknie.
3. Kaszę wrzucamy do szpinaku, chwilę podgrzewamy, aż wchłonie trochę płynu, mieszamy z upieczoną dynią, przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
Inspiracja:wegetarianka


2 komentarze:

natalia20041989 pisze...

Takiej kaszy jaglanej jeszcze nie jadlam, bardzo smacznie:)

Magdalena Kuchaja pisze...

uwielbiam zarówno kaszę jaglaną, jak u dynię- zatem to danie dla mnie! :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi