czwartek, 1 marca 2012

Justynkowe kokoski

Składniki:
- 3 jajka
- 280g masła
- 60g wiórków kokosowych
- 150g cukru
- 480g mąki pszennej
- 1 opakowanie cukru migdałowego
- 1 opakowanie płatków migdałowych
- marmolada

Sposób przygotowania:
1. Masło miksujemy z cukrami, następnie z trzema żółtkami, białka odkładamy na później.
2. Dodajemy mąkę, wiórki, zagniatamy ciasto ręką.
3. Z ciasta formujemy kulki, lekko spłaszczamy, zamaczamy w rozmąconych pozostawionych białkach, następnie obtaczamy w posiekanych płatkach migdałowych.
4. Obtoczone ciastka układamy na blaszcze obsypanej mąką, robimy w każdym wgłębienie palcem. W zrobione wgłębienie nakładamy na każde ciastko jedną łyżeczkę marmolady.
5. Ciastka pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach na złoty kolor.

3 komentarze:

Eve pisze...

Jakie śliczne te Twoje kokoski! Zapisane do zrobienia!

justka2712 pisze...

Cudowne! i jaka ładna nazwa :)

Panna Malwinna pisze...

Ślicznie wyglądają;)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi