wtorek, 27 grudnia 2011

Rafaello

Składniki:
- 200g wiórków kokosowych
- 200g masła
- 200g cukru
- 250g mleka w proszku (najlepiej w niebieskim opakowaniu)
- 125ml wody
- 2 płaty wafli tortowych (takich do przekładania)
- migdały w całości


Sposób przygotowania:
1. Wodę zagotowujemy, rozpuszczamy w niej cukier, studzimy.
2. Po ostudzeniu dodajemy bardzo drobno pokruszone wafle, mleko w proszku, miękkie masło i 100g wiórków kokosowych. Wszystko miksujemy i odstawiamy do lodówki na ok. 30 min., by masa stężała.
3. Następnie z masy formujemy kulki wielkości rafaello, w środku kładziemy migdała (można je sparzyć i obrać ze skórki). Następnie każdą kulkę obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych i wkładamy jeszcze na ok. 15 min. do lodówki.

5 komentarze:

Sue pisze...

Haha, właśnie się zastanawiałam, czy da się zrobić takie domowe! :)

Karmel-itka. pisze...

zapisane!
urocze kuleczki ;]

aga pisze...

male pychotki:)

Dusia pisze...

najlepsze.

"moje pasje" pisze...

uwielbiam kokos...

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi