wtorek, 26 lipca 2011

Naleśniki budyniowo-bananowe

Składniki:
*na naleśniki:
- 1 szklanka mąki
- 3 jajka
- 300ml podgrzanego mleka
- 10g drożdży
- olej do smażenia
*na nadzienie:
- 1 mały serek homogenizowany
- 1 budyń waniliowy
- 2 banany
- 500ml mleka
- 3 łyżki rodzynek
- 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:
1. Drożdże rozpuszczamy w mleku, dodajemy jajka, mąkę, wszystko miksujemy na gładką masę i odstawiamy na ok. 1 godz. Na małej ilości oleju smażymy naleśniki.
2. Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, dodajemy do niego cukier puder i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy do budyniu serek, zmiażdżone banany i rodzynki, wszystko mieszamy. Przygotowaną masę nakładamy na usmażone naleśniki, zawijamy je w trójkąty.

3 komentarze:

agnieszka pisze...

Nie przepadam za budyniem, ale jako dodatek do takich naleśników na pewno by mi smakował ;) Pozdrawiam!

aga pisze...

Pycha:-)

Arvén pisze...

Naleśniki z budyniem? Ja poproszę jednego...;-)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne